Συνεργασίες

PDF | Εκτύπωση | E-mail

Το ΚΠΕ Παρανεστίου στη Ρουμανία

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2012 08:22 Συντάχθηκε απο τον/την ΚΠΕ Παρανεστίου Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2012 07:33

Στις 2 – 7 Ιουλίου 2012 έλαβε χώρα η 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Gruntdvig με τίτλο “Learn to Integrate the Family into the Environment”, dsc_0474 στη Ρουμανία.

Το ΚΠΕ Παρανεστίου σαν συντονιστής του προγράμματος, παραβρέθηκε στην πόλη Botosani στη βόρεια Ρουμανία, και συμμετείχε στις δράσεις του προγράμματος. Η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ, στα πλαίσια των δράσεων αυτών επισκέφθηκε την κορυφή των Καρπαθίων Giumalau Peak ( 1842μ) και την ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος λίμνη Lacul Rosu. Στις περιοχές αυτές οργανώθηκαν δραστηριότητες που στόχο έχουν να εφοδιαστούν οι γονείς με ιδέες για δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν μαζί με τα παιδιά τους σε υπαίθριους χώρους με επιμέρους στόχους : την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από επαφή και γνωριμία με το περιβάλλον, την άθληση και υγεία, την βελτίωση σχέσεων παιδιών & γονέων.

Η συνέχεια αναμένεται εξίσου ενδιαφέρουσα, μια και για τη νέα σεζόν έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις στην Πορτογαλία τον Οκτώβριο, στην Ιταλία το Μάρτιο και η σύμπραξη θα κλείσει με την απολογιστική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Παρανέστι τον Ιούλιο του 2013.
 

PDF | Εκτύπωση | E-mail

Συμμετοχή του ΚΠΕ Παρανεστίου σε Ευρωπαϊκή συνάντηση προγράμματος Grundtvig στην Τουρκία

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2012 06:59 Συντάχθηκε απο τον/την ΚΠΕ Παρανεστίου Τρίτη, 20 Μάρτιος 2012 12:09

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig με τίτλο “Learn to Integrate the Family into the Environment”, το ΚΠΕ Παρανεστίου σαν συντονιστής του προγράμματος, συμμετείχε στη 2η συνάντηση των εταίρων στο Pursaklar, Ankara στην Τουρκία. Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων που υλοποιεί το ΚΠΕ Παρανεστίου κατά τα σχολικά έτη 2011-12 και 2012-13 αφορά στην εκπαίδευση ομάδων γονέων πάνω σε υπαίθριες δραστηριότητες με στόχο:

-         την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των οικογενειώνdsc_0099

-         την προώθηση της άθλησης και της βελτίωσης της οικογενειακής υγείας

-         την βελτίωση των ενδοοικογενειακών σχέσεων μέσα από κοινές δράσεις

Η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος (εκπρόσωποι από 5 χώρες: Ελλάδα, Τουρκία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ιταλία) είχε σα στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών στο θέμα της Υπαίθριας Εκπαίδευσης, καθώς και την διαπολιτισμική ανταλλαγή των μελών.

Περισσότερα...

   

PDF | Εκτύπωση | E-mail

Διασυνοριακή επιμορφωτική δράση του ΚΠΕ Παρανεστίου

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012 11:24 Συντάχθηκε απο τον/την ΚΠΕ Παρανεστίου Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012 11:03

smolyanΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 η διήμερη επιμορφωτική δράση για εκπαιδευτικούς, με θέμα «Γνωρίζοντας την οροσειρά της Ροδόπης», που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Παρανεστίου σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος του πανεπιστημίου του Πλόβντιβ – Σμόλιαν της Βουλγαρίας.

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών του ΚΠΕ Παρανεστίου με φορείς και Πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού. Απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Παρανεστίου και διεξήχθη στις 14 και 15 Μαΐου στην πόλη Σμόλιαν στη Βουλγαρία, στις εγκαταστάσεις του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο σεμινάριο παρά το γεγονός ότι τα έξοδα διατροφής και μετακίνησής τους επιβάρυναν τους ιδίους. Συγκεκριμένα 100 εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης έδωσαν το παρόν.

Σκοπός της διημερίδας ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα σχετικά με τη χλωρίδα, την πανίδα και την βιοποικιλότητα της Βουλγαρικής πλευράς της Ροδόπης καθώς και η επαφή με εκπαιδευτικούς φορείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής του Σμόλιαν, προκειμένου να πραγματοποιηθούν στο μέλλον ανταλλαγές και αμοιβαίες επισκέψεις μαθητών, καθώς και κοινά περιβαλλοντικά προγράμματα στα σχολεία των δύο χωρών.
   

PDF | Εκτύπωση | E-mail

Ευρωπαϊκά προγράμματα ενηλίκων Grundtvig 2011-2013

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012 11:04 Συντάχθηκε απο τον/την ΚΠΕ Παρανεστίου Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012 10:29

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα Grundtvig αφορούν στην εκπαίδευση ομάδων ενηλίκων και γίνονται με συνεργασία εκπαιδευτικών οργανισμών ενηλίκων από τρεις και dsc_0270πάνω ευρωπαϊκές χώρες.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, του οποίου συντονιστικός φορέας είναι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου έχει τίτλο "Learn to integrate the family into the environment"  L.I.F.Ε. (Μαθαίνω να ενσωματώνω την οικογένεια στο περιβάλλον).
Σκοπός του προγράμματος είναι να εφοδιαστούν οι γονείς με ιδέες για δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν μαζί με τα παιδιά τους σε υπαίθριους χώρους με επιμέρους στόχους : την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από επαφή και γνωριμία με το περιβάλλον, την άθληση και υγεία, την βελτίωση σχέσεων παιδιών & γονέων. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι οι παρακάτω οργανισμοί:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ Συντονιστικός φορέας ΕΛΛΑΔΑ
ASCIATIA JUDEŢEANĂ SPORTUL PENTRU TOTI BOTOSANI Εταίρος ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Εταίρος ΤΟΥΡΚΙΑ
Agenzia Formazione Orientamento Lavoro Sud Milano Εταίρος ΙΤΑΛΙΑ
Agrupamento de Escolas de Vale de Ovil Εταίρος ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η πρώτη συνάντηση έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο Παρανέστι στις 2-6 Νοεμβρίου 2011 με μεγάλη επιτυχία. Η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Παρανεστίου μαζί με μια ομάδα 16 γονέων της περιοχής θα παρευρεθούν στην επόμενη συνάντηση που θα πραγμοτοποιηθεί στην πόλη Pursaklar της Τουρκίας στις 12-17 Μαρτίου 2012.

   

aaa

/

2012 | kpeparanestiou.gr  Κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη toastedweb.gr